Isfjord Radio, Svalbard

isfjord_oppholdsrom

ISFJORD RADIO ligger på Kapp Linné ytterst i Isfjorden, på den vakre Nordenskjoldkysten, i en ramme av vakre Svalbardfjell, og med utsikt mot arktiske storhavet.

Halvor har totalansvaret for interiøret og tar naturen med inn. Hotellet preges av skifer fra næromliggende strender, drivved, ull og vadmel. For å komplementere det hele har stylisten valgt isblå fløyel.

Lyst på en opplevelse utenom normalen, besøk Isfjord Radio.

isfjord_sofagruppe

lykt

Halvor fikk oppdraget med å gi Basecamp Spitsbergens reisemål en ansiktsløftning. Isfjord Radio ligger på Kapp Linné ytterst i Isfjorden og var lenge knutepunktet for kommunikasjonen mellom fastlandet og Svalbard.

_m1_1045

Venner og familie
En måned før åpningen mobiliserte Halvor familie og venner til felles dugnad for å innrede hotellet ferdig. Interiøret går i koksgrått, hvitt, isblått ispedd lune naturmaterialer.Her kan besøkende se villrein og oppleve fuglereservatet nært innpå.

bordekking

En dag med opplevelser
Slik beskriver Basecamp Explorer en dag på Isfjord Radio: Det er ikke lett å rive seg løs fra gode senger og et fristende frokostbord, men utenfor venter nye spennende opplevelser. Vi reiser med båt til Festningen hvor vi blant annet finner fossile avtrykk etter enorme forhistoriske øgler. Etter lunsj på Isfjord arrangerer vi en fottur mot Linné fjellene, eller langs Nordenskiöld kysten. Om kvelden lager vi i stand grillmiddag og bål i fjæra. Innkvartering i dobbeltrom på Isfjord radio.

hjornebord

kikkert

kos

Særegen historie
Radiostasjonen har sjarmerende og hyggelige rom, peisestue, spisesal og en svært interessant historie. Den avsidesliggende radiostasjonen var inntil for få år siden en viktig forbindelse for telekommunikasjon mellom fastlands Norge og bosetningen på Svalbard.

isfjord_einar

kurs

kurs02

Stedet har et eventyrlig dyreliv, og et fuglereservat hvor man finner hekkende fugler helt inntil husveggene. Det blir arrangert zodiakturer og et utvalg av guidede fotturer med ulike tema.

lykt_gull

opphold_halvor

oppholdsrom03

par

ved

spisebord